Half- and Whole-Day Packages

 1049156_576717515722549_1645768327_o

Half-Day Drumming Packages

We offer a variety of flexible half-day packages, all for the bargain price of $110Bz per person (minimum 2 people) or $125Bz if you wish to include a traditional Garifuna lunch or dinner of fresh fish fillet sauted in mildly spiced coconut milk served with mashed plantain (known as “hudut” in Garifuna – vegetarian variation also available) .

You can choose a morning or afternoon package.  Just select any three activities from the list below to make up your half-day package:
1:   1 hour interactive Garifuna drumming lesson
2:   1 hour interactive drum-making lesson/demonstration
3:   30 minute traditional Garifuna drum group performance featuring 4-member band (2 drummers, 2 singers/maraca players/dancers)
4:   1 hour traditional Garifuna dancing lesson
5:   1 hour Garifuna cooking lesson (“Hudut”)

Whole-Day Garifuna Culture Packages
For those of you who really want to delve deeper into Garifuna culture and try your hands at a bit of everything, we also offer three different whole day package options.  Please note all packages are for a minimum of two people.

Option 1 (Drum-Making, Drumming & Dancing): $180Bz per person inc lunch 
  • 10am-12n: Drum-making lesson with Ray and Mario (chiselling, sanding, planning logs, tightening skins, etc.)
  • 12n-1pm: Traditional “hudut” lunch made by Ray’s mum Ms. Damiana with fish fillet and juice or soda
  • 1pm-2:30pm: 1 1/2 hr interactive Garifuna drumming lesson with Ray
  • 2:30-3.15pm: 45 minute group performance (Ray + 3 group members)
  • 3:15 – 4pm: 45 minute dancing lesson with Ray and group accompaniment
Option 2 (Cooking, Drumming & Dancing): $180Bz per person inc. lunch )
  • 10am-12n: “Hudut” cooking lesson with Ray’s family (boiling and mashing plantain; making coconut milk from scratch; cooking local fish fillet in the coconut milk with mild spices)
  • 12n-1pm: Enjoy the hudut lunch you just made with some fresh juice.
  • 1pm-2:30pm:1 1/2 hr interactive Garifuna drumming lesson with Ray
  • 2:30-3.15pm: 45 minute group performance (Ray + 3 group members)
  • 3:15 – 4pm: 45 minute dancing lesson with Ray and group accompaniment

Option 3 (Garifuna Extravaganza – Cooking, Drum-Making, Drumming & Dancing): $200Bz per person inc. lunch)

  • 10am-12n: “Hudut” cooking lesson with Ray’s family (boiling and mashing plantain; making coconut milk from scratch; cooking local fish fillet in the coconut milk with mild spices)
  • 12n-1pm: Enjoy the hudut lunch you just made with some fresh juice.
  • 1pm-2pm:Drum-making lesson with Ray and Mario (chiselling, sanding, planning logs, tightening skins, etc.)
  • 2pm-3pm: 1 hr interactive Garifuna drumming lesson with Ray
  • 3-3:30pm: 30 minute group performance (Ray + 3 group members)
  • 3:30 – 4pm: 30 minute dancing lesson with Ray and group accompaniment